EN / HU
Fill yourself up in the Island of Tranquillity
Reservation Event Inquiry

Programok Babérliget közelében

Családok, párok számára ajánljuk:

Bőszénfa – Szarvasfarm (44 km)

Magyarország legnagyobb „nyitott vadgazdasága”, az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. A gazdaságban a nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly - tenyésztésével is foglalkoznak.
A különböző programlehetőségek mellett (pl. szarvasok simogatása, agancs gyűjtemény megtekintése, traktoros vagy lovaskocsis szarvasnézés), az étteremben kiváló minőségű helyi alapanyagokból készített ételspecialitásokat kínálnak.
http://www.szarvasfarm.ke.hu/

Szennai Skanzen (36 km)

... ahol hagyományaink tovább élnek.
A Kaposvártól mindössze 8 km-re fekvő, Európa Nostra-díjas Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várj a kikapcsolódni vágyókat. Az 1978-ban megnyílt szabadtéri néprajzi múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén jött létre. Alapvető célja, hogy bemutassa, megőrizze a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét. Rendezvényein, múzeumpedagógiai foglalkozásain és élő múzeumi helyszínein keresztül olyan praktikus tudást közvetít, melyet bárki felhasználhat közvetlen környezete alakításához, jobbá tételéhez. A Szennai Skanzen területén található a megye egyik legszebb műemléke, az 1785-ben épült, festett kazettás mennyezetű református templom, mely máig aktív szerepet tölt be a falu életében.
http://www.szennai.skanzen.hu
A Babérliget szállóvendégeinek 10 % kedvezményt biztosítanak. A látogatás előtt kérje a kedvezményre szóló jegyet a kúriában.

Kassai völgy (32 km)

“A völgy, amibe berohantunk, egy zsákutcában végződött. Nincs tovább, a lónak már nem volt hova mennie, hacsak nem akart a meredek dombra felrohanni. Tőle teljesen szokatlan módon nyugodtan állt, én pedig próbáltam valamihez hasonlítani azt, amit éreztem. Ilyet csak akkor érez az ember, ha megtalálja helyét a világban. Hát én megtaláltam, ez az én völgyem.” Részlet Kassai Lajos könyvéből.

1988 óta minden hónap első szombatján nyitott a völgy a látogatók előtt. A szemlélődőnek lehetősége van betekintést nyerni a völgyben folyó munkába. A bemutató jellegű edzések az évszakokhoz, az éppen aktuális teendőkhöz és a versenyszezonhoz igazodnak. A tagság számára 8:00 órakor, a nézők számára 11:00 órakor kezdődik a program. Az időpontjuk fix és soha nem maradnak el, és nem igényelnek előzetes regisztrációt.
Ebédszünetben az idelátogatók Kassai Fogadó étel- és italkínálatából választhatnak.
https://www.lovasijaszat.hu/

Krisna-völgy (10 km)

A Krisna-völgy Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közössége.
A 266 hektáron fekvő terület egy hajdani birkalegelő helyén található. Több mint 950 fa és bokor faj található a Krisna-völgy botanikus kertjében, mely az oktatás mellett lehetővé teszi a természet közeli élővilág megőrzését és az étkezési terményekre irányuló kutatást is.
Az idelátogató vendégeket körbevezetik a templom területén, valamint vegetáriánus étterem, és egy indiai ajándékbolt is várja Őket. A legnagyobb éves vendégváró fesztivál, a júliusi Búcsú, melynek során átlagosan mintegy 7000 fő látogatja a Farmot.
http://www.krisnavolgy.hu/

Virágfürdő – Kaposvár (29 km)

A Zselic varázslatos erdei ölén található Virágfürdő a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője. 17 féle, összesen 46 db látványelemmel, csúszdákkal és sportolási lehetőségekkel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.
http://www.virágfürdő.hu/

Igal Gyógyfürdő (22 km)

Igal, egy kedves kisváros, mely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres gyógyfürdőjével méltán vált népszerű úti céllá a gyógyulni és pihenni vágyó turisták körében.
A fürdőben 13 db., minden korosztályt kiszolgáló medence, ingyenesen igénybe vehető szauna-világ, 3 pályás óriáscsúszda, játszótér, illetve több sportpálya található. A családias hangulatú fürdőben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.
http://www.igal.hu/Gyogyfurdo/A-furdo-tortenete

Zselici Csillagpark (48,6 km)

A Nemzetközi Csillagoségbolt-park címmel kitüntetett Zselici Tájvédelmi Körzetben található Zselici Csillagpark nappali és éjszakai programokkal is várja az idelátogatókat. A csillagvizsgálóban planetáriumot, távcsőkupolát és kistávcsöves észlelőteraszt is kialakítottak. Az érdeklődőket nem csak benti programokkal, állandó és időszakos kiállításokkal várják, hanem lehetőségük nyílik éjszakai csillagnéző, valamint nappali erdőjáró túrára is.
www.zselicicsillagpark.hu

Deseda tó, Kaposvár (32 km)

Kaposvártól északra, 8 km hosszan nyúlik a Deseda tó. Egyik oldalán a város, másikon a természet. Körülötte a várossal is összeköttetést jelentő, 17 km hosszú kerékpárút, egy gyönyörű arborétummal, melynek félszigetét 100 méteres fahídon át közelíthetjük meg. A vitorláshajó formájú víziturisztikai központ kölcsönözhető sporteszközei, programjai, a tóparti strandok, a túrautak közelsége egy igazán idilli, békés családi üdülőhely élményét ígérik.

Meistro Lovas Klub, Kaposvár (32 km)

A kaposvári Meistro Lovas Klub a város nyugati szélén található. Nyugodt, kiegyensúlyozott lovaikkal lovasoktatást és lovastúrákat is szerveznek. Klubhelységükben egy kovácsmúzeumot rendeztek be. Állatsimogatójukban az őshonos állatok mellett megmentett állatok is vannak.
http://lovasklub.meistro.hu/

Gyertyánosi parkerdő (35 km)

Az 54 hektáros parkerdő Kaposvár város déli határán, Zselickislak közelében található, a városközponttól 3 km-re, a 67. sz. főút mentén. A parkerdő már igazi Zselic, vízmosásokkal bőven ellátott dimbes-dombos szabdalt terület, melynek szűk völgyében apró tavacskákat alakítottak ki. A csónakázótó, a "Négy testvér" forrás és az avarkori ásatások kitűnő kiránduló célpontok.
http://sefag.hu/kozjolet/parkerdok-arboretumok

Extrém kikapcsolódási lehetőségek:

Légy sasszem – Shooting (18 km)

Somogyaszalón az élmény lőtérnek megépített és akként is üzemelő komplexum az év minden napján várja az érdeklődőket kezdőktől a profikig.
http://www.elmeny-loter.hu/

Kihagyhatatlan – Somogybabod (22 km)

Off-road és játékos autós túra, kiváló program az izgalmat kedvelő résztvevőknek.
Az alábbi lehetőségek közül lehet választani:
Extrém off road túra: Profi sofőrök mellett ülve expedíciós körülmények közt terepeznek a vendégek.
Terep suli: A vendégek oktató mellett sajátíthatják el az off road vezetési ismereteket.
Off road verseny: A vendégek egy arra kijelölt versenypályán mérhetik össze tudásukat egymással.
http://www.somogybabod.com/

Csapatépítő programok

Ajánljuk a természet és az állatvilág szerelmeseinek, mindazoknak, akik vágynak az igazán tartalmas és felemelő kikapcsolódásra, közösségépítésre és a személyes fejlődés lehetőségére. A programok során a játék és tanulás örömén túl az üdítő környezet olyan jótékony hatásai is érvényesülnek, amelyeket csak ebben a közvetlen természeti környezetben tapasztalhatunk.

Ízelítő kínálatunkból:

  • játékos borismeret
  • kincskeresés Babérligetben
  • összhang-tréning
  • erdei labirintus

Amennyiben távolabbi kalandokra vágynak, javasoljuk balatoni hajós programjainkat is:

  • kadétiskola
  • kalandtúra
  • regatta

Csapatépítő programokért kérje egyedi árajánlatunkat!